Kalevalainen hoito

Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalainen perinnehoito. Sen juuret ulottuvat pitkälle historiaan, sanotaan että Kalevalan aikaan asti. Taito on siirtynyt aikaisemmin lähinnä perintönä sukupolvelta toiselle ja apu haettiin pääsääntöisesti kansanparantajilta. Parhailla parantajilla ovat olleet hoitotulokset niin hyvät, että ihmiset ovat tulleet kaukaakin hoidettavaksi. Koulutus aloitettiin 80-luvun lopulla mestariparantajien toimesta, rekisteröidyn nimikkeen suojassa vuodesta 1998. Jäsenkorjaus on kehittynyt ja ottanut vaikutteita muistakin hoitomuodoista, kadottamatta alkuperäistä ajatustaan.

Hoito kestää ajallisesti 1,5-2 h. Tänä aikana käydään koko keho läpi, jalkapohjista päähän asti. Keho pyritään tasapainottamaan korjaamalla nivelasentoja ja helpottamalla lihaskireyksiä. Hoidolla saadaan myös kudosnesteet, verenkierto ja hermotoiminta palautumaan luonnolliseen tilaansa, joka nopeuttaa paranemista. Jäsenkorjauksessa on kyse asiakkaan ja hoitajan yhteistyöstä. Perinteiseen hierontaan erona on, että hoidossa käytetään hyväksi asiakkaan omaa liikettä sekä paljon pitkittäisiä ja venyttäviä otteita. Hoito on asiakas huomioon ottavaa; Kalevalainen jäsenkorjaaja ei rusauttele eikä niksauttele, ei käytä kovia otteita vaan hoitaa jämäkällä, mutta hellällä otteella.

Asiakkaaksi voi tulla iästä riippumatta, lapsesta vaariin. Koska hoito on kivuttomampaa, se sopii hyvin myös esim. fibromyalgiaa sairastavalle. Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä tuloksia mm:

  • Alaraajojen virheasentojen hoitamisessa
  • Nilkka- ja polvivaivoihin
  • Alaselkäkipuihin
  • Skolioosiin, varsinkin nuorilla
  • Yläraajojen kipuihin; tenniskyynerpää, rannevaivat, jäätynyt olkapää
  • Niska- ja hartiaseudun kipuihin
Kalevalainen jäsenkorjaus on, asiakaskokemusten lisäksi, myös tutkimuksissa todettu tehokkaaksi hoitomuodoksi.
Hoidossa tasapainotetaan keho luonnolliseen asentoon, mikä vaikuttaa positiivisesti koko kehon toimintaan.