Tietoja minusta

Olen aikuisiällä saliharjoitteluun hurahtanut ukko. Sitä kautta huomasin kiinnostuvani kehon toiminnasta kokonaisuudessaan, vaikkakin saliharjoittelussa kiinnosti aluksi voima ja lihakset. Kumpaakin tuli tavoiteltua vaihtelevalla menestyksellä: varsinaisiin voimanostokisoihin en koskaan osallistunut (ellei Hämeenkyrön vahvin mies -kisoja lasketa) mutta klassisen kehonrakennuksen puolella minulla on takana 8 kilpailua. Viime vuosina en ole enää kilpaillut, mutta häärin taustalla järjestötoiminnassa apuna. Muita lajeja olen harrastanut lähinnä omaksi iloksi, kulloisenkin kiinnostuksen mukaan. Tutustuminen moniin lajeihin auttaa ymmärtämään erilaisten vammojen luonteita ja syitä.

Oman harrastuksen takia on tullut käytyä paljonkin perinteisillä urheiluhierojilla, ja kokeiltu on myös naprapaattia ja osteopaattiakin. Hoitojen aikana on aina juteltu kaikenlaista vaivoista ja niiden syistä. Aloin saamaan käsitystä, ettei kipeä kohta ole aina vaivan syy. Esimerkiksi alaselkäkivuissa takareisien tai pakaroiden kireydet saattavat aiheuttaa vaivat. Tätä kautta syntyi kiinnostus olla itse auttavana ja hoitavana osapuolena!

Tutkiessani opiskelumahdollisuuksia, oli urheiluhieronta aluksi ykkösvaihtoehto, mutta törmäsin myös Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Ensimmäiset kurssit järjestettiin lähellä, eivätkä häirinneet päivätyötä, joten lähdin kokeilemaan sitä. Suurena syynä oli uteliaisuus tutustua hoitomuotoon, josta en tiennyt ennalta mitään. Jo ensimmäisenä kurssipäivänä jäin tähän koukkuun. Ajatusmaailma hoidon takana oli minusta juuri oikea: hoidetaan syytä - ei seurausta!

Ihminen on kokonaisuus jossa kaikki vaikuttaa hyvinvointiin. Ruokavaliolla vaikutetaan jaksamiseen, lihaksistoon, mielialaan ja paljon muuhunkin. Säännöllinen liikkuminen pitää ihmisen toimintakykyisenä ja vaikuttaa myöskin mielialaan.Hyvän lihaskunnon on todettu parantavan elämänlaatua monella osa-alueella. Näistä syistä kannattaa huomioida kaikki tekijät omaa hyvinvointiaan parantaessa.

Jokaisen asiakkaan kohtaan yksilönä ja annan parhaan avun oman kykyni mukaan. Kalevalainen jäsenkorjaus ei ole liukuhihnatyötä! Hoidolla saatavat positiiviset vaikutukset tuovat minulle ilon ja motivaation tehdä tätä työtä.

Tervetuloa!